WEKO3
アイテム
現在型環境変化と地域における生活文化の変容に関する研究 その4 : 食事摂取状況と栄養バランスについて(学部プロジェクト研究)
https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/2113
https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/2113894bd016-038f-4b9a-a172-93e1735e5b07
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
|
Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2016-12-27 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 現在型環境変化と地域における生活文化の変容に関する研究 その4 : 食事摂取状況と栄養バランスについて(学部プロジェクト研究) | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Life Culture Transformation from Modern Environmental Changes in Japan's northern Tohoku Region Part4. : Dietary Intake and Nutrition Balance | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | アンケート調査 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食事摂取頻度 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食事バランス | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Questionnaire | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Food Frequency | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Diet Balance | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11516689 | |||||
論文名よみ | ||||||
タイトル | ゲンダイガタ カンキョウ ヘンカ ト チイキ ニ オケル セイカツ ブンカ ノ ヘンヨウ ニ カンスル ケンキュウ ソノ4 ショクジ セッシュ ジョウキョウ ト エイヨウ バランス ニ ツイテ ガクブ プロジェクト ケンキュウ | |||||
著者 |
大里, 怜子
× 大里, 怜子× 千葉, 俊之× 川崎, 雅志× 佐々木, 隆× 本間, 義規× 原, 英子× OSATO, Reiko× CHIBA, Toshiyuki× KAWASAKI, Masashi× SASAKI, Takashi× HONMA, Yoshinori× KUSABA, Hara Eiko |
|||||
著者所属(日) | ||||||
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科食物栄養学専攻 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科食物栄養学専攻 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科食物栄養学専攻 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科生活科学専攻 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科生活科学専攻 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
岩手県立大学盛岡短期大学部国際文化学科 | ||||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | We investigated life and culture about four regions of the Iwate prefecture those regions had been done similar investigation in the past. Our study investigated the past and modern, area transformation of the house, food, culture, region industry. This study reported about food and nutrition. Food intakes were affected for age and region industry, big difference was not observed between four regions. Modern and past meals were different in grain dishes, fish and meat dishes and vegetable dishes. Modern meal takes many kind of Grain dishes and vegetable dishes, intake of fish and meat dishes are increase. We think these change improved meal balance and nutrition. | |||||
書誌情報 |
岩手県立大学盛岡短期大学部研究論集 en : Bulletin of Morioka Junior College Iwate Prefectural University 巻 13, p. 21-28, 発行日 2011-03-01 |
|||||
表示順 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 7 | |||||
アクセション番号 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | KJ00006964939 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13489720 |