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アイテム
ラットの血漿および肝臓脂質レベルに対する食餌アピオスの作用
https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/2116
https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/21161bf8610b-1b74-4815-9ec6-7be2be876a53
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2016-12-27 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | ラットの血漿および肝臓脂質レベルに対する食餌アピオスの作用 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Effects of Dietary Apios (Apios americana Medikus Tuber) on Plasma and Liver Lipid Levels in Rats | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | アピオス | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 肝臓脂質 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 血漿脂質 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | apios (Apios americana Medikus tuber) | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | liver lipid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | plasma lipid | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11516689 | |||||
論文名よみ | ||||||
タイトル | ラット ノ ケッショウ オヨビ カンゾウ シシツ レベル ニ タイスル ショクジ アピオス ノ サヨウ | |||||
著者 |
川崎, 雅志
× 川崎, 雅志× 加藤, 由梨× 佐藤, 美穂× 高田, 文恵× 高橋, 由季子× KAWASAKI, Masashi× KATO, Yuri× SATO, Miho× TAKADA, Fumie× TAKAHASHI, Yukiko |
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著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Food and Nutrition Major, Science of Living Department,MORIOKA JUNIOR COLLEGE IWATE PREFECTURAL UNIVERSITY | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Food and Nutrition Major, Science of Living Department,MORIOKA JUNIOR COLLEGE IWATE PREFECTURAL UNIVERSITY | ||||||
著者所属(英) | ||||||
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Food and Nutrition Major, Science of Living Department,MORIOKA JUNIOR COLLEGE IWATE PREFECTURAL UNIVERSITY | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Food and Nutrition Major, Science of Living Department,MORIOKA JUNIOR COLLEGE IWATE PREFECTURAL UNIVERSITY | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Food and Nutrition Major, Science of Living Department,MORIOKA JUNIOR COLLEGE IWATE PREFECTURAL UNIVERSITY | ||||||
記事種別(日) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 学術論文 | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The effects of dietary apios (Apios americana Medikus tuber) ingestion on plasma and liver lipid levels were studied in rats by comparing them to the effects of the potato, the potatoes most commonly eaten in Japan. Rats were fed the apios and potato in amounts based on the human ingestion of energy from potatoes and starches as a fraction of all food intake. Apios feeding enhanced the plasma high-density lipoprotein (HDL)-cholesterol concentration. On the other hand, potato ingestion did not affect the plasma HDL-cholesterol concentration. Plasma (very-low-density lipoprotein plus low-density lipoprotein)-cholesterol concentration was not changed by either the apios or potato diet. These results suggest that the apios may exert an antiatherosclerotic action along with an increase in the plasma HDL-cholesterol concentration. | |||||
書誌情報 |
岩手県立大学盛岡短期大学部研究論集 en : Bulletin of Morioka Junior College Iwate Prefectural University 巻 13, p. 45-50, 発行日 2011-03-01 |
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表示順 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 10 | |||||
アクセション番号 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | KJ00006964999 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13489720 |