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食用オリーブ油中に存在するクロロフィル類について
https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/483
https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/4838d6d7790-8598-4ff5-acd4-e853834b6e61
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2016-12-27 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 食用オリーブ油中に存在するクロロフィル類について | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Chlorophyll Pigments Present in Edible Olive Oil | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11324316 | |||||
著者 |
千葉, 俊之
× 千葉, 俊之× CHIBA, Toshiyuki |
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著者所属(日) | ||||||
岩手県立大学盛岡短期大学部 | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Morioka Junior College Iwate Prefectural University | ||||||
記事種別(日) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 論文 | |||||
記事種別(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Article | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Chlorophyll pigments present in edible olive oil were measured by high-performance liquid chromatography (HPLC). The amount of total chlorophyll pigments ranged between 0.008 and 12.7 mg/kg. The relative proportion of each chlorophyll pigment were pheophytin a >>> pyropheophytin a > pheophytin b > pyropheophytin b. Chlorophyll b and methylpheophorbide a were not detected, although chlorophyll a was slightly detected in a few samples. A-type pigments were the major components (>90%). HPLC method, by which chlorophyll pigments are determined after fractionation of each ingredient, is quantitatively superior to absorptiometric or fluorometric method. | |||||
書誌情報 |
岩手県立大学盛岡短期大学部研究論集. 自然科学編 en : Bulletin of Morioka Junior College Iwate Prefectural University. National science 巻 創刊号, p. 29-33, 発行日 1999-03-26 |
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表示順 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 6 | |||||
アクセション番号 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | KJ00000702945 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13449761 |