WEKO3
アイテム
エゴマ油を揚げ油として利用するための検討
https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/2140
https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/21408bf7e27d-94ce-4ca2-9468-86c400f80938
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
|
Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2016-12-27 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | エゴマ油を揚げ油として利用するための検討 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | The Usage of Perilla Oil as Oil for Fry | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | エゴマ油 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 揚げ物調理 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 配合油 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Perilla oil Fry Compoundded oil | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11516689 | |||||
著者 |
笹田, 怜子
× 笹田, 怜子× 松本, 絵美× 小泉, 千嘉× 吉岡, 美子× 長坂, 慶子× SASADA, Reiko× MATSUMOTO, Emi× KOIZUMI, Chika× YOSHIOKA, Yoshiko× NAGASAKA, Keiko |
|||||
著者所属(日) | ||||||
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科食物栄養学専攻 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科食物栄養学専攻 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科食物栄養学専攻 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
青森県立保健大学 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科食物栄養学専攻 | ||||||
記事種別(日) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 学術論文 | |||||
記事種別(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Original Article | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Perilla oil is expected to be good to our health because of its α-linolenic acid. Its usage in clinical settings for patients with allergic disease and asthma has also been reported. Perilla oil has long been believed that it is inadequate for cooking because of its susceptibility to high temperature. In this study, we used perilla oil for fry and examined its acid and peroxide values to determine whether the oil was adequate to be used as frying oil. Although no adverse chemical reaction was observed in this study, the smell of perilla oil reflected negatively on taste of fries. In order to solve this problem, we mixed the perilla oil with other kinds of oil. The mixture of 20% perilla oil, 30% white sesame oil and 50% canola oil turned out to be most suitable as frying oil. Furthermore, we found that sweet potatoes matched well with the new compounded oil. We concluded that Perilla oil can be used for cooking especially with other oils and to fry food items which contain sweetness. | |||||
書誌情報 |
岩手県立大学盛岡短期大学部研究論集 en : Bulletin of Morioka Junior College Iwate Prefectural University 巻 14, p. 1-9, 発行日 2012-03-01 |
|||||
表示順 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 3 | |||||
アクセション番号 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | KJ00008644059 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13489720 |