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  1. 紀要
  2. 岩手県立大学盛岡短期大学部研究論集
  3. 14

エゴマ油を揚げ油として利用するための検討

https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/2140
https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/2140
8bf7e27d-94ce-4ca2-9468-86c400f80938
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00008644059.pdf KJ00008644059.pdf (1.3 MB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-12-27
タイトル
タイトル エゴマ油を揚げ油として利用するための検討
タイトル
タイトル The Usage of Perilla Oil as Oil for Fry
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 エゴマ油
キーワード
主題Scheme Other
主題 揚げ物調理
キーワード
主題Scheme Other
主題 配合油
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Perilla oil Fry Compoundded oil
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11516689
著者 笹田, 怜子

× 笹田, 怜子

WEKO 4319

笹田, 怜子

ja-Kana ササダ, レイコ

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松本, 絵美

× 松本, 絵美

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松本, 絵美

ja-Kana マツモト, エミ

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小泉, 千嘉

× 小泉, 千嘉

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小泉, 千嘉

ja-Kana コイズミ, チカ

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吉岡, 美子

× 吉岡, 美子

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吉岡, 美子

ja-Kana ヨシオカ, ヨシコ

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長坂, 慶子

× 長坂, 慶子

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長坂, 慶子

ja-Kana ナガサカ, ケイコ

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SASADA, Reiko

× SASADA, Reiko

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en SASADA, Reiko

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MATSUMOTO, Emi

× MATSUMOTO, Emi

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en MATSUMOTO, Emi

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KOIZUMI, Chika

× KOIZUMI, Chika

WEKO 4326

en KOIZUMI, Chika

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YOSHIOKA, Yoshiko

× YOSHIOKA, Yoshiko

WEKO 4327

en YOSHIOKA, Yoshiko

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NAGASAKA, Keiko

× NAGASAKA, Keiko

WEKO 4328

en NAGASAKA, Keiko

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著者所属(日)
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科食物栄養学専攻
著者所属(日)
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科食物栄養学専攻
著者所属(日)
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科食物栄養学専攻
著者所属(日)
青森県立保健大学
著者所属(日)
岩手県立大学盛岡短期大学部生活科学科食物栄養学専攻
記事種別(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 学術論文
記事種別(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Original Article
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Perilla oil is expected to be good to our health because of its α-linolenic acid. Its usage in clinical settings for patients with allergic disease and asthma has also been reported. Perilla oil has long been believed that it is inadequate for cooking because of its susceptibility to high temperature. In this study, we used perilla oil for fry and examined its acid and peroxide values to determine whether the oil was adequate to be used as frying oil. Although no adverse chemical reaction was observed in this study, the smell of perilla oil reflected negatively on taste of fries. In order to solve this problem, we mixed the perilla oil with other kinds of oil. The mixture of 20% perilla oil, 30% white sesame oil and 50% canola oil turned out to be most suitable as frying oil. Furthermore, we found that sweet potatoes matched well with the new compounded oil. We concluded that Perilla oil can be used for cooking especially with other oils and to fry food items which contain sweetness.
書誌情報 岩手県立大学盛岡短期大学部研究論集
en : Bulletin of Morioka Junior College Iwate Prefectural University

巻 14, p. 1-9, 発行日 2012-03-01
表示順
内容記述タイプ Other
内容記述 3
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00008644059
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13489720
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Ver.1 2023-06-19 11:24:54.045920
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