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アイテム
ラットの血清および肝臓脂質レベルに対する食餌アマランサスの作用
https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/2117
https://iwate-pu.repo.nii.ac.jp/records/211730959c42-db24-4e51-b338-12430728e9e1
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2016-12-27 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | ラットの血清および肝臓脂質レベルに対する食餌アマランサスの作用 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Effects of Dietary Amaranth, Amaranthus hypochondriacus, on Serum and Liver Lipid Levels in Rats | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | アマランサス | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 肝臓脂質 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 血清脂質 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | amaranth | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | liver lipid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | serum lipid | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11516689 | |||||
論文名よみ | ||||||
タイトル | ラット ノ ケッセイ オヨビ カンゾウ シシツ レベル ニ タイスル ショクジ アマランサス ノ サヨウ | |||||
著者 |
川崎, 雅志
× 川崎, 雅志× 岡村, 有華× 菊池, 美沙× 新田, 未和× 山崎, 真奈× KAWASAKI, Masashi× OKAMURA, Yuka× KIKUCHI, Misa× NITTA, Miwa× YAMAZAKI, Mana |
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著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Food and Nutrition Major, Science of Living Department,MORIOKA JUNIOR COLLEGE IWATE PREFECTURAL UNIVERSITY | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Food and Nutrition Major, Science of Living Department,MORIOKA JUNIOR COLLEGE IWATE PREFECTURAL UNIVERSITY | ||||||
著者所属(英) | ||||||
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Food and Nutrition Major, Science of Living Department,MORIOKA JUNIOR COLLEGE IWATE PREFECTURAL UNIVERSITY | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Food and Nutrition Major, Science of Living Department,MORIOKA JUNIOR COLLEGE IWATE PREFECTURAL UNIVERSITY | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Food and Nutrition Major, Science of Living Department,MORIOKA JUNIOR COLLEGE IWATE PREFECTURAL UNIVERSITY | ||||||
記事種別(日) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 学術論文 | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The effects of dietary amaranth, Amaranthus hypochondriacus, ingestion on serum and liver lipid levels were studied in rats. Rats were fed the amaranth in amounts based on the human ingestion of energy from rice as a fraction of all food intake. Serum total cholesterol and high-density lipoprotein-cholesterol concentrations in the groups fed amaranth and amaranth-supplemented rice diets tended to increase. Liver triglyceride content was significantly reduced by the amaranth diet. These results suggest that the dietary amaranth may exert a fatty liver prevention effect along with a decrease in the liver triglyceride content. This finding suggests that the ingestion of amaranth has a beneficial effect on the lipid metabolism. | |||||
書誌情報 |
岩手県立大学盛岡短期大学部研究論集 en : Bulletin of Morioka Junior College Iwate Prefectural University 巻 13, p. 51-56, 発行日 2011-03-01 |
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表示順 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 11 | |||||
アクセション番号 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | KJ00006965019 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13489720 |